Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyheter

14 maj 2018

Självstyrande team – alla pratar om det!

 

Under hösten 2017 och tidig vår 2018 körde vi på Ledarskaparna ett antal frukost- och kvällsseminarier på temat Svart bälte i Självstyre. Under de senaste åren har teamen klivit tillbaka in i rampljuset efter en tid då fokus varit mer på chefer och ledarskap.

 

 

Självstyrande team, högpresterande team, agila team, autonoma team. Kärt barn har många namn. Vi försökte klargöra vad som menas med ett självstyrande och högpresterande team, vad som skiljer dem från mindre effektiva team, samt vad det innebär för teammedlemmar och ledare.

Det finns gott om modern forskning som tittat djupare på detta och just nu pratas det mycket om psykologisk trygghet, kollektiv intelligens och kunskap, att alla teammedlemmar utövar ledarskap och tar ansvar för både resultat och välmående, mm. Vi försökte reda ut en del begrepp och klargöra vad man behöver arbeta med inom sin egen organisation. Vi delade också våra erfarenheter kring att hjälpa team växa från omogen grupp till mer självstyrande; en resa som stundtals kan vara krävande, men som betalar sig i form av högre engagemang och motivation, ett öppnare klimat och bättre resultat. Missade ni seminarierna och är nyfikna? Inga problem, samla ihop några kollegor, köp in något smarrigt fikabröd, så kommer vi gärna till er och berättar. Ni har säkert en del tankar och erfarenheter att bidra med till oss också! Vi ses!


Kontaktinformation

Kontakta oss:

Följ oss: