Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Träning i Förändringsledarskap

Ledare_Ledarskaparna_colour_symbol_new

–Förbereda och hantera förändringar som chef

De flesta företag genomgår förr eller senare tuffa förändringar, för många är detta ett normaltillstånd idag. Förändringarna följs inte sällan av viss turbulens. Oro och många frågor hamnar mera i centrum än själva verksamheten. Den som ska vara rustad att hantera allt är chefen.
Programmet Träning i Förändringsledarskap ger chefer kunskap och spetsverktyg för att dämpa negativa effekter av förändringsprocesser.

Detta program vänder sig främst till chefer med personalansvar som leder fler än några få medarbetare. Att få med sig sin grupp är en central del av innehållet.

Viktiga kompetenser som programmet bidrar med:

  • Att planera och förbereda inför en förändring
  • Trygghet i rollen som ledare i förändring
  • Hantera och genomföra de svåra samtalen
  • Behålla dina viktiga medarbetares motivation

Typisk situation

Förändringar och snabba ryck är idag många företags vardag. Men att ha förmågan att hantera dem på ett professionellt sätt är inte alla förunnat. Svårigheterna kan vara flera. Inte minst att delar av företaget tappar fokus på både affär och kundnytta. En annan är att företaget tappar duktiga medarbetare då omstruktureringar och stress kan slita på både arbetsglädje och lojalitet. Det är här som många företags chefer utmanas på allvar i sin roll.

Lösning

Ledarskaparna tränar chefer genom att coacha, utmana och föra en dialog kring de specifika utmaningarna i rollen. Grunden är förståelse och kunskap om människor i förändring. Vi ger dessutom kunskap om vad som krävs i ledarrollen, och utrustar cheferna med utvalda verktyg.

Bland innehållet

Några grundkompetenser vi arbetar med är; reaktionsmönster i förändring, aktiv lyssning, svåra samtal, InseÄgaPrestera som förändringsmetod, egen förändringstålighet, leda grupp i förändring.

Upplägg

Vi anpassar innehåll och designar övningar efter ert företags situation och ledarskapsbehov. Programmet omfattar 2 + 2 + 1 dag i standardutförande och genomförs för deltagare från samma företag. Det är uppskattat när utbildningen bedrivs i avskildhet och med bra förutsättningar för reflektion varför vi rekommenderar internatform.

Allt arbete inklusive samtal och förekommande dokumentation inkluderar ett fullständigt sekretesskydd.
Vill du veta mera? Välkommen att kontakta oss.
vi@ledarskaparna.se

Kunder på detta program
Postnord, PwC, Aleris, IVL Svenska Miljöinstitutet, IL Recycling, Telenor, Södra Skogsägarna, Eltel, If försäkringar, Postkodlotteriet, Telia Sonera, Danske Bank

Kort om Ledarskaparna

Ledarskaparna är sedan 1991 ett ledande företag inom utveckling av ledningsgrupper och chefer. Vi stödjer i förändringsprocesser, bidrar till ett tydligare ledarskap och stärker kundens innovativa företagskultur. Alla Ledarskapare har själva en bakgrund som chef.
Besök oss gärna på www.ledarskaparna.se eller Följ oss på Linkedin.

Träning_i_Förändringsledarskap

Kontaktinformation

Kontakta oss:

Följ oss: